Image
Bild: Istock

Offentliga Hus vill emittera hybridobligation

Ekonomi/Finansiering Offentliga Hus undersöker möjligheten att emittera en hybridobligation med evig löptid på den nordiska marknaden och har engagerat Nordea och Swedbank som finansiella rådgivare.
Publicerad den 27 September 2019

Beroende av bland annat rådande marknadsförutsättningar kan en emission komma att följa. Den initiala emissionen av Hybridobligationer förväntas uppgå till maximalt 500 miljoner kronor och kommer att emitteras under ett ramverk om 750 miljoner kronor. Emissionslikviden från hybridobligationen kommer primärt att nyttjas för att finansiera en fortsatt tillväxt samt att stärka den finansiella beredskapen. Hybridobligationen är strukturerad i syfte att delvis räknas som eget kapital ur ett kreditratingperspektiv samt kommer att redovisas som eget kapital i enlighet med IFRS.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige