Image

Offentliga Hus utser ny CFO

Bolag Offentliga Hus har rekryterat Niklas Eklund, tidigare rörelsechef på Handelsbanken, som CFO i bolaget. Rekryteringen är ett viktigt led i att rusta Offentliga Hus för en framtida börsnotering.
Publicerad den 1 November 2017
Niklas Eklund, Offentliga Hus. Bild: Alva Ohlsson
Niklas Eklund, Offentliga Hus.

Niklas Eklund har 20 års erfarenhet från banksektorn och har de senaste tolv åren haft olika chefsbefattningar inom Handelsbanken. Närmast kommer han från rollen som rörelsechef i Handelsbankens Regionbank Mellansverige. Niklas Eklund har också varit medlem i Regionbankens kreditkommitté som tar beslut i större kreditärenden. Genom sin bakgrund har han bred erfarenhet av att arbeta med stora fastighetsaktörer och gedigen kunskap om fastighetsrelaterade kreditfrågor.

Rekryteringen är ett led i att bygga en börsfärdig organisation för Offentliga Hus, som tidigare i år tillkännagav att man siktar mot en börsnotering inom två år.

– Det känns otroligt kul att ha Niklas ombord. Vi har jobbat tillsammans inom banken i många år och jag känner stort förtroende för honom i rollen som CFO. Niklas kommer att bli en viktig spelare när vi nu ökar förvärvstakten i bolaget för att under det kommande året öka balansomslutningen från dagens 2,3 miljarder till cirka 6-7 miljarder kronor, och så småningom börsintroduceras, säger Lars Holm, vd på Offentliga Hus.

Niklas Eklund tillträder sin tjänst den 1:a december.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige