Image
Fredrik Brodin.
Fredrik Brodin. Bild: Stefan Tell / Stendörren

Offentliga Hus köper i Södertälje

Transaktioner Offentliga Hus har ingått avtal med Anders Ivarsson AB med flera om förvärv av tomträtten till Södertälje Torpeden 8.
Publicerad den 28 Januari 2020

Förvärvet sker genom bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för andelarna i bolaget uppgår till 36 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 68,5 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske den 31 mars 2020.

Den uthyrningsbara ytan på fastigheten uppgår till 3 700 kvadratmeter och består av lokaler för huvudsakligen rehabilitering och daglig verksamhet. Årshyresvärdet uppgår till närmare 4,5 miljoner kronor.
– Torpeden 8 är en mycket välskött fastighet med starka hyresgäster i ett strategiskt intressant område i Södertälje och jag vill särskilt nämna att man i denna fastighet erhöll pris för årets renovering i Södertälje 2016, kommenterar Fredrik Brodin, vd för Offentliga Hus.
– Detta förvärv stärker vårt kluster i en kommun där vi sedan tidigare är fastighetsägare och gärna gör ytterligare förvärv. Såväl förvaltning som uthyrningsarbete gagnas av att vi kan växa vårt utbud av bra lokaler i delmarknaden, kommenterar Johan Bråkenhielm, fastighets- och transaktionschef på Offentliga Hus.
– Med detta förvärv stärker Offentliga Hus sin redan starka position med samhällsfastigheter i Södertälje och visar på fortsatt hög tillväxttakt inför börsnoteringen under 2020, kommenterar Joachim Kuylenstierna, vd för Fastator.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige