Image
Johan Bråkenhielm.
Johan Bråkenhielm. Bild: Stefan Tell / Stendörren

Offentliga Hus köper i Örebro

Transaktioner Offentliga Hus köper fastigheten Örebro Rosta Gård 2 av Brofast AB.
Publicerad den 23 December 2020

Tillträde sker under första kvartalet 2021.

Den uthyrningsbara arean uppgår till närmare 5 500 kvadratmeter och är i dagsläget vakant. En stor skolkoncern har tecknat ett nytt åttaårigt hyresavtal avseende halva ytan, med inflyttning till halvårsskiftet 2021.

Transaktionen sker till ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 46 miljoner kronor. Preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 40 miljoner kronor.

– Denna mycket välbelägna samhällsfastighet kommer erbjuda utmärkta lokaler för skolverksamhet när hyresgästen flyttar in till skolstarten 2021. Som nya ägare till fastigheten får vi en bra initial direktavkastning samtidigt som de vakanta ytorna utgör en stor kvarvarande uthyrningspotential, säger Johan Bråkenhielm, COO på Offentliga Hus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige