Image

Offentliga Hus köper av Specialfastigheter

Transaktioner Specialfastigheter säljer totalt sex fastigheter i norra Sverige till fastighetsbolaget Offentliga Hus för en köpeskilling uppgående till 76 miljoner kronor.
Publicerad den 23 December 2016
Åsa Hedenberg. Bild: Specialfastigheter
Åsa Hedenberg.

Fastigheterna är belägna i Karesuando, Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Tärnaby och har en sammanlagd LOA på cirka 8 200 kvadratmeter. Hyresgäst är Sameskolstyrelsen som bedriver för- och grundskoleverksamhet i lokalerna.

– Försäljningen är ett led i att renodla vår verksamhet och tydligare nischa oss mot vårt uppdrag att äga, utveckla och förvalta fastigheter med höga säkerhetskrav. Vi tror att Offentliga Hus är en bra köpare som kommer att utveckla fastigheterna på ett positivt sätt som bidrar till skolornas och kommunernas verksamhet, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Det totala hyresvärdet uppgår till cirka 12,1 miljoner kronor. Uthyrningsgraden är 100 procent och den genomsnittliga kontraktslängden 9,3 år.

Savills har varit säljarens rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige