Image
Skechers öppnar butik i Gränbystaden.
Skechers öppnar butik i Gränbystaden. Bild: Sports Connection

...Och till Skechers i Gränbystaden

Uthyrning Skechers som är världens tredje största skomärke, öppnar i Gränbystaden galleria i slutet av maj. Det är den femte nyetableringen i Gränbystaden det senaste halvåret.
Publicerad den 7 April 2022

Amerikanska Skechers har gjort sig kända för att tillverka bekväma och snygga sneakers. Efter flera år av ökande försäljning och en ambition om ytterligare expansion i Sverige för att komma närmare konsumenterna, väljer de att satsa på en egen butik i Gränbystadens galleria. Skechers Gränbystaden drivs av det danska företaget Sports Connection som är exklusiv distributör i Norden. Det blir den trettonde butiken i Sverige och i Norden finns nu totalt 55 butiker.
– Uppsala är en spännande stad och vi lockas av Gränbystadens stora besöksflöde. Vi ser fram emot att presentera våra kollektioner inom skor, kläder, strumpor, väskor och skovårdsprodukter, säger Peter Jörgensen, vd för den nordiska distributören Sports Connection.

Gränbystaden fortsätter att utvecklas från köpcentrum till stad med en blandning av handel, kontor, bostäder, kultur och hälsa. Byggandet av bostadsrättshusen ut mot Gränbyparken är i full gång och ett detaljplanearbete för att kunna utveckla ett mobilitetshus med parkering, två kontorsbyggnader och ytterligare bostäder har inletts. Det senaste året har New Yorker, Pong, Jureskog och Saanso öppnat i Gränbystaden.
– Jättekul med butiker som är unika i Uppsala. Skechers etablering i Gränbystaden är ytterligare ett tecken på den framtidstro som finns här, säger Thomas Levander, fastighetschef på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Skechers är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige