Image

…och köper modulbyggbolag

Bolag Amasten köper Riki Bygg AB, som tillsammans med en kinesisk partner producerar lägenhetsmoduler av hög svensk design och kvalité.
Publicerad den 11 Juni 2018

- Vi kan nu erbjuda nyproducerade bostäder till konkurrenskraftiga priser som passar för allas behov, unga som gamla, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Amasten förvärvar samtliga aktier i Riki Bygg AB via kvittningsemission om 5 miljoner nyemitterade stamaktier i Amasten till en överenskommen teckningskurs om 4,00 kronor per stamaktie. I samband med förvärvet byter det förvärvade bolaget namn till Riki Bostad AB och tillträds den 31 augusti 2018. Säljare är WaRiVi Holding AB.

Avtalen innehåller vidare en överlåtelsebegränsning, så kallad Lock-up, genom vilken säljarna på vissa villkor åtar sig att under en period om sex månader från tillträdesdagen inte avyttra några nyemitterade aktier och under nästföljande sex månader inte avyttra mer än 50 procent av de nyemitterade aktierna.

Efter en period om totalt tolv månader från det att emissionen avseende de nyemitterade aktierna registrerats hos Bolagsverket har säljarna rätt att avyttra samtliga nyemitterade aktier. Förvärvsavtalen innehåller i övrigt garantier om villkor som får betraktas som sedvanliga i avtal av motsvarande slag.
Vinsten per stamaktie ökar med 0,14 kronor beaktat utspädningen som kommer att följa av de tilltänkta nyemissionerna av stamaktier till säljarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige