Image
Obos har fått ytterligare en markanvisning i Norra Djurgårdsstaden.
Obos har fått ytterligare en markanvisning i Norra Djurgårdsstaden. Bild: Adept & Mandaworks

Obos får ytterligare en markanvisning på Östermalm

Bygg/Arkitektur Obos växlar nu upp ambitionerna i Sveriges tre storstadsregioner och produktionen av bostadsrätter i större flerbostadsprojekt och har nu landat ytterligare en markanvisning för bostäder inom Norra Djurgårdsstaden.
Publicerad den 16 Oktober 2020

Planen är att flera unika boköpsmodeller skall kunna erbjudas och kvarteren blir en viktig del i den kommande lanseringen av Obos Medlemsprogram i Sverige.

Markanvisningen, som Fastighetssverige tidigare berättat om, avser två kvarter med cirka 160 bostadsrättslägenheter/ägarlägenheter inom planområdet Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden; cirka 100 lägenheter i kvarteret "Koksen" och cirka 60 lägenheter i kvarteret "Terassen V". Tidigare har Obos markanvisats "Södra Kanalkvarteret" inom Kolkajen för 165 lägenheter. Totalt markanvisades Obos 350 lägenheter i Stockholm under 2019, utöver Kolkajen även 185 lägenheter inom Årstafältet.

De nya markanvisningarna är en del av Obos satsning på storstäderna i Sverige. Ansvarig för att leda detta arbete är Sofia Ljungdahl, vd för ett nytt svenskt dotterbolag inriktat mot bostadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Markanvisningstilldelningen har föregåtts av en markanvisningstävling med inriktning på social hållbarhet. Förutom att Obos åtar sig att aktivt delta i Norra Djurgårdsstadens hållbarhetsarbete, gäller ett antal sociala kriterier specifikt för Kolkajen.

Bolagens entreprenörer ska skapa sysselsättning för personer från arbetsmarknadsförvaltningens verksamheter i sina byggentreprenader. De ska ta fram koncept för att skapa bostads- och boendeformer som möter stockholmarnas behov idag och de som förväntas uppstå i framtiden, samt säkra de höga ambitioner staden har vad gäller utformning av områdets gestaltning för att göra området öppet och tillgängligt.

– Kolkajen kommer att ha särskilt fokus på social hållbarhet. Från Obos kommer vi att vilja bidra till detta genom utveckling av bostadsköpsmodeller som hjälper människor att ta sig in på bostadsmarknaden. Vi har tre modeller som fungerar i Norge; Bostart, Boligbytte och Deleie. Vi vill utveckla dessa så att de passar i Sverige. Det blir helt unika koncept för den svenska Bostadsmarknaden. Att kunna få hjälp att till att äga sitt boende i Stockholm kommer vara uppskattat av väldigt många, säger Sofia Ljungdahl.

Den 30 november lanseras Obos medlemskap i Sverige och ger alla möjlighet till ett delägarskap i Obos. Medlemmarna har också förtur på alla Obos varumärkens bostäder. För de som är intresserade av en bostad från Obos i Stockholms attraktivaste områden gäller det alltså att hänga på låset den 30 november.

– Obos är unika genom att vara medlemsägda och samtidigt vara mycket affärsmässiga där de med sin starka finansiella ställning agerar långsiktigt. Därför är det fantastiskt att vara med på allvar i Stockholm med tre fina kvarter i Norra Djurgårdstaden, säger Sofia Ljungdahl.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är stadens storsatsning på Biskopsgården

Bygg/Arkitektur Hela stadsdelen norr om Göteborgs centrum ska förtätas och bli en del av den centrala staden. Fastighetssverige berättar mer om de expansiva planerna som innehåller flera tusen nya bostäder – men också många utmaningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY