Image

Obos får bygga i Trollhättan

Bygg/Arkitektur För första gången på tio år gick Trollhättans stad ut med en markanvisningstävling. Sex exploatörer lämnade in förslag – Obos och Kjellgren Kaminsky Arkitekter vann och Obos får nu möjlighet att bygga 120 bostäder på Hälltorps Gård.
Publicerad den 5 Juni 2017

- Intresset har varit stort och Obos förslag innefattar totalt 120 bostäder, varav hälften är hyresrätter, berättar Jessica Ekberg som är exploateringsingenjör på Trollhättans Stad.

Det är första gången på tio år som Trollhättan går ut med en markanvisningstävling och intresset har alltså varit stort med sex exploatörer som lämnade in förslag.

- Det har varit flera grundkriterier som ska uppfyllas. Vi har lagt stor vikt vid områdets utformning och att det ska finnas hyresrätter, samt också att det ska finnas variation i bostädernas storlekar och möjlighet till naturliga mötesplatser, konstaterar Magnus Stjärnborg som är projektsamordnare i bedömningsgruppen.

Ambitionen är nu att ett avtal ska skrivas och sedan beslutas i Kommunfullmäktige under hösten. Första spadtaget ska tas inom sex månader och alla 120 bostäderna ska vara inflyttningsklara 2020.

- Det känns väldigt roligt att vinna en så pass stor tävling, det var viktigt för oss att kunna erbjuda en variation av lägenhetsstorlekar och bostadsformer för att få ett socialt hållbart område. I vårt förslag tolkade vi trädgårdsstaden i form av gröna mötesplatser med odling och matlagning, ett koncept som Trollhättan föll för, säger arkitekt Joakim Kaminsky.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige