Image

Nytt stadsdelscentrum i Uppsala

Uthyrning I stadsdelen Luthagen i Uppsala växer det fram ett helt nytt stadsdelscentrum med både butiker och bostäder som kommer att heta Mimmi Ekholms plats. Efterfrågan på lokaler är stor, och Ica blir en av de första som etablerar i stadsdelscentrumet. NCM Development har tagit fram affärsidén och fått uthyrningsuppdraget.
Publicerad den 4 April 2013
Mimmi Ekholms plats. Bild: NCM Development.
Mimmi Ekholms plats.

Inflyttningen av bostadshyresgäster har redan påbörjats och runt årsskiftet 2013/2014 öppnar de första butikerna. Först ut är Ica, som följs av 50-tals caféet Sätrabagaren och Revoly Skönhetsvård, som förutom frisör även kommer att ha nagel- och laserbehandlingar. Tecknade hyreskontrakt finns även med en kvartersrestaurang och Asahi Sushi. Slutförhandlingar pågår med ytterligare ett antal starka hyresgäster för att skapa ett stadsdelscentrum med bra utbud av varor och tjänster för de boende i närområdet.

– Luthagen i Uppsala har verkligen saknat ett naturligt stadsdelscentrum, vilket vi har märkt vad det gäller efterfrågan på butikslokaler, säger Stefan Lindqvist, projektledare på NCM Development, som har tagit fram affärsidé och nu ansvarar för uthyrningen på uppdrag av Uppsalahem.

Mimmi Ekholms plats har fått sitt namn efter Mimmi Ekholm som började sin karriär som sekreterare på Uppsala Cementgjuteri och slutade som verkställande direktör. Under hennes ledning blev AB Uppsala Cementgjuteri ett av landets största i sin bransch. Cementgjuteriet har också gett sitt namn till det nya kvarteret i Luthagen som nu växer fram och som när allt är klart kommer att, förutom centrumdelen med butiker, innehålla cirka 1 100 bostads- och hyresrättslägenheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige