Image

Nytt samarbetsavtal för Kållered tecknat

Bygg/Arkitektur Ikea, Ikano Retail Centres och Mölndals stad har tecknat ett nytt samarbetsavtal för Kållered köpstad. Nu inleds ett detaljplanearbete som beräknas leda till en utökning av handelsytorna med 25 000 kvadratmeter.
Publicerad den 30 Oktober 2014
Ett nytt samarbetsavtal kring Kållered köpstad är nu tecknat. Bild: Mölndals stad
Ett nytt samarbetsavtal kring Kållered köpstad är nu tecknat.

Nu påbörjas det gemensamma detaljplanearbetet om ett nytt varuhus och ett nytt shoppingcenter.

– Det är jätteroligt att vi äntligen kan få fart på utvecklingen av Kållered köpstad där Ikea blir huvudpart. Ikea och Ikano är stabila samarbetspartners och något Mölndalsborna är vana vid att se i Kållered. I och med dagens beslut om samarbetsavtal startar en ny resa för Kållered köpstad, säger Marie Östh, kommunstyrelsens ordförande i Mölndals stad.

Efter att samarbetsavtalet är på plats påbörjas detaljplanearbetet och om och när den planen antas av kommunfullmäktige, tecknas ett exploateringsavtal.

– Göteborgsregionen är viktig för oss, det finns ett stort intresse för Ikea som vi vill möta upp emot. Vi gläds åt att det nya samarbetsavtalet och ser fram emot vårt gemensamma arbete mot en ännu bättre Ikea-upplevelse i Kållered för de många människorna, säger Michael Stjernquist, finanschef på Ikea Sverige.

Det nya avtalet reglerar ett detaljplanearbete som kan pröva förutsättningarna för en förstärkt och utökad handel inom Kållered köpstad. Detta görs genom en omstrukturering av befintliga byggrätter och en utökning av handelsytorna inom området med cirka 25 000 kvadratmeter, inom befintligt handelsområde.

I och med undertecknandet återkallas det gamla programuppdraget, som handlade om en fördubbling av handelsytorna.

– Samarbetsavtalet som nu tecknas innebär att vi nu kommer ett steg närmare vår ambition att bygga ett shoppingcenter med ett integrerat Ikea-varuhus i Kållered köpstad. Vi vill skapa en mötesplats för upplevelser i en välkomnande atmosfär, säger Jan Kristensson, vd för Ikano Retail Centres.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige