Image

Nytt restaurangkoncept till Luleå

Bygg/Arkitektur Luleåborna får en ny renodlad italiensk restaurang. På Bergströmska gården byggs nu Gusto. Bakom satsningen står gänget bakom restaurangen Tapas de Papa.
Publicerad den 9 Maj 2016
På bilden syns vd Simon Wanler, Fredrik Lundin, restaurangchef samt Joakim Olausson, kökschef. Bild: Per Petterson
På bilden syns vd Simon Wanler, Fredrik Lundin, restaurangchef samt Joakim Olausson, kökschef.

- Nu tar vi steget vidare med Gusto som blir en stark Italiensk satsning säger vd Simon Wanle. Det kommer att serveras mat från lunch fram till sen kväll i klassisk italiensk tappning.

– Utöver maten kommer vi även att satsa på en riktigt bra cocktailbar och italienska viner. Nästa sommar ser vi fram mot att kunna nyttja den fina innergården för spännande events och uteservering i trädgårdsmiljö mitt inne i staden berättar Simon vidare.

Utöver Tapas de Papa och Gusto kommer ägargruppen att satsa på ytterligare ett spännande koncept på restaurangsidan. Det blir en helhjärtad satsning på street food med riktigt bra hamburgare i fokus, av hög kvalitet med lokala råvaror.

-Det känns roligt att vi har hittat ett fortsatt fint samarbete. De står för starka koncept och nytänkande som ger Luleåborna en spännande restauranghöst att se framemot, säger Veronika Johansson, marknadschef på Galären.

Bergströmska gården är en av Luleås äldsta byggnader och under senaste året har Galären restaurerat delar av huset som nu är en mötesplats för kreativa näringar via projektet Creative Park.

Utöver huvudbyggnaden som förutom mötesplatser innehåller spännande lokaler och kontor som man nu renoverat bygger Galären nu en restaurang om ca 400 kvm. Restaurangen blir en spännande kombination av befintlig byggnad samt nyproduktion utformad i samråd med länsantikvarie för att passa in i den historiska miljön.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige