Image

Nytt rekordår för Skövdebostäder

Bolag För 2015 redovisar Skövdebostäder för sitt bästa resultat någonsin, med en vinst på 71 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Mars 2016
Rekordår för Skövdebostäder. Bild: Skövdebostäder
Rekordår för Skövdebostäder.

För 2014 var vinsten 67 miljoner.

– Ett starkt ekonomiskt resultat ger förutsättningar för nyproduktion, vilket behövs för att motverka bostadsbristen. Det är extra roligt att det går så bra ekonomiskt samtidigt som vi levererar en hög kvalitet till våra hyresgäster. För 2015 har vi till och med bäst service, bäst produkt och bäst varumärke av hyresvärdarna i Sverige, säger Skövdebostäders vd Dan Sandén.

Under året har 211 miljoner kronor investerats i fastigheter. De största enskilda investeringarna under 2015 var nyproduktionen på Tyr 3, den pågående byggnationen av Aspö Eko-logi och den nu färdigställda renoveringen av beståndet vid Timmervägen i Södra Ryd.

Marknadsvärdet på bolagets fastigheter uppgick per 31 december 2015 till 4 019 miljoner kronor inklusive projektfastigheter. Värdeökningen tillsammans med direktavkastningen för bostäder på 5,0 procent ger en totalavkastning för bostäder på 12,7 procent.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så var första halvåret på transaktionsmarknaden: "Historiskt"

Transaktioner Ett väldigt speciellt och på många sätt historiskt andra kvartal är till ända. Coronapandemins effekter gjorde att transaktionsvolymen i Sverige och övriga Norden föll betänkligt och aktiviteten störtdök under en period. Fastighetssverige presenterar siffrorna, trenderna och framtidsutsikterna med hjälp av Pangeas analytiker Mikael Söderlundh.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY