Image

Nytt Paretobolag satsar på vård och omsorg

Bolag Pareto har bildat ett nytt bolag som ska satsa på vård- och omsorgsfastigheter. Den första affären är klar.
Publicerad den 14 April 2015
Stefan Gattberg. Bild: Pixprovider
Stefan Gattberg.

Svenska Vårdfastigheter säljer en vård och omsorgsanläggning under uppförande i Haninge till Pareto-bolaget. Fastigheten erbjuder 54 omsorgslägenheter och beräknas stå färdigt i november 2015. Hyresgäst är Frösunda Omsorg.

Svenska Vårdfastigheter har också tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med Pareto-bolaget för nyproduktion.

Målet med samarbetet är att Pareto-bolaget ska äga ett större bestånd av nybyggda vård och omsorgsfastigheter i expansiva kommuner och växa i etapper med en första förvaltad volym om cirka 700 miljoner kronor. Samtliga anläggningar kommer att vara nyutvecklade av Svenska Vårdfastigheter.

- Sveriges kommuner har ett stort behov av moderna, energieffektiva och socialt optimerade vård- och omsorgsplatser. Svenska Vårdfastigheter är ledande inom detta område och vi kan nu, genom samarbetet med Pareto, öka utvecklingstempot ytterligare, Petter Hallenberg, vd för Svenska Vårdfastigheter AB.

- Genom det nya samarbetet kan vi erbjuda investerare en långsiktig placering med en god riskjusterad avkastning inom ett av branschens mest expansiva segment. Tillsammans med Svenska Vårdfastigheter skapar vi unika förutsättningar för investerarna att äga högkvalitativa samhällsfastigheter, säger Stefan Gattberg, head of Project Finance på Pareto Securities AB.

Custor Capital har agerat rådgivare åt Svenska Vårdfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige