Image

Nytt landmärke på Söder

PROJEKT Södersjukhuset kan stå inför sin största förändring sedan sjukhuset invigdes 1944. En tillbyggnad som beräknas omfatta drygt 35 000 kvadratmeter kan bli ett nytt landmärke på Söder. Fem team har deltagit i projekttävlingen om den nya byggnaden.
Publicerad den 1 Februari 2010

Då Södersjukhuset invigdes 1944 var lokalerna toppmoderna och anpassade till dåtidens krav. För att Södersjukhuset även fortsättningsvis ska kunna vara ett väl fungerande akutsjukhus som kan möta medborgarnas behov av en väl fungerande akutsjukvård krävs att lokalerna byggs om.

Tillbyggnaden skulle möjliggöra att vården kan bedrivas mer rationellt och samtidigt ge medarbetarna en god arbetsmiljö.
– Om tillbyggnaden uppförs kan vi operera fler patienter och ta emot fler patienter på akuten och förlossningen. I dag tar vi emot knappt 100 000 besök per år på vuxenakuten som är dimensionerad att ta emot cirka 55 000 besök. Ökad tillgänglighet till vården och en minskning av vårdköerna är mål vi arbetar mot. Moderna lokaler som skapar förutsättningar för att kunna arbeta rationellt är viktigt för att vi ska kunna nå dessa mål, säger Eva Tillman, chefläkare och programdirektör på Södersjukhuset.

Den 5 februari tillkännages vinnaren av projekttävlingen \″Tävling för tillbyggnad vid SÖS\″. Förslagen kommer att presenteras kort av jurymedlemmarna Karolina Keyzer och Dag Cavallius. Därefter gör de en mer ingående presentation av det vinnande förslaget. Vid prisutdelningen deltar bland andra Christina Söderholm, vd för Södersjukhuset och Gunilla Högbom, vd för Locum.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige