Image

Nytt hotellbolag med expert i spetsen

HOTELL Nu tar Sveafastigheter ett ytterligare steg och skapar ett hotellbolag. Peter Tengström blir vd för bolaget med namnet Midstar AB.
Publicerad den 3 September 2008

Peter Tengström har tidigare jobbat på Rezidor Hotels och Pandox. Som vd för Midstar genomför han sin första affär genom att förvärva Scandic Hotel Örnsköldsvik baserat på ett fastighetsvärde om 37 miljoner kronor. Säljare är Anders Nyberg Måleri & Fastigheter AB.

Scandic Hotel Örnsköldsvik är ett av de ledande hotellen i Örnsköldsvik och har 103 rum, sex konferensrum, en restaurang och bar samt relax- och fitnessavdelning inklusive bastu och pool.

Hotellet är beläget i ett handelsområde utmed med E4:an två kilometer från centrala Örnsköldsvik. Fastigheten har en sammanlagd uthyrbar yta om 4 475 kvadratmeter.

- Scandic Hotel som hyresgäst har redan idag gett hotellet en ledande position i marknaden och fastigheten har en stor utvecklingspotential med utbyggnadsmöjligheter för både hotell samt handel. Vi tittar på ett antal ytterligare potentiella affärer och är intresserade av att komma i kontakt med ägare till hotellfastigheter i såväl Sverige som övriga Norden, säger Peter Tengström, vd på midstar.

- Vi ser hotellfastigheter som en intressant marknad som kräver specialistkompetens och vi är därför glada över att ha kunnat skapa ett samarbete med Peter som är en av Sveriges bästa inom detta område. Nu ser vi fram emot att bygga en intressant portfölj av kvalitativa hotellfastigheter tillsammans med honom, säger Simon de Château, vd på Sveafastigheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige