Image
Bild: Aberdeen

Nytt handels- och restaurangkvarter vid Stureplan

Uthyrning Aberdeen har hyrt ut 1 750 kvadratmeter till Sturehof i fastigheten Sperlingens Backe 30, som ägs av SEB Trygg Liv. Det blir Sturehofs hittills största restaurang, och Aberdeen har hyrt ut ytterligare tre lokaler till aktörer som öppnar flaggskeppsbutiker här i höst.
Publicerad den 18 April 2012
Till hösten öppnar Sturehof sin hittills största restaurang, i fastigheten Sperlingens Backe 30. Bild: Aberdeen. Bild: Aberdeen
Till hösten öppnar Sturehof sin hittills största restaurang, i fastigheten Sperlingens Backe 30. Bild: Aberdeen.

Med nya Sperlingens Backe 30 i hörnet Sturegatan/Humlegårdsgatan får Stockholm ett nytt spännande handels- och restaurangkvarter.

Sturehof, som äger Riche och Teatergrillen har tecknat ett 15-årigt avtal.

- Vi har under en längre tid letat rätt läge för vår nästa etablering men det var först när Aberdeen presenterade möjligheten att etablera vårt koncept i fastigheten hörnet Sturegatan/Humlegårdsgatan som alla bitar föll på plats. Vi tror mycket på denna del av city och ser fram emot att kunna öppna en fjärde restaurang i samma stil och tradition som våra tidigare under senare delen av hösten 2012, säger PG Nilsson grundare och ägare av Sturehof AB.

Dessutom har hyresavtal tecknats med Eton, Morris och Crockett&Jones, som öppnar flaggskeppsbutiker i fastigheten.

- Vår ambition är att göra kvarteret levande och attraktivt i en tidlös stil. Inspirationen kommer från Europa och gator som Jermyn Street i London och Kronprinsensgade i Köpenhamn. Med nya hyresgäster som Eton, Morris och Crockett&Jones får Stockholm ytterligare en intressant destination med starka varumärken, säger Jens Linderstam, ansvarig för retail och fastighetsutveckling på Aberdeen Asset Management.

Butikerna som planerar att öppna i början av hösten blir ett komplement till Bibliotekstan och NK. Varje butik är fristående och har egen entré från gatan. På våningarna ovanför finns nyrenoverade kontor till uthyrning. Förändringen av kvarteret gör att det populära stråket längs Biblioteksgatan och Stureplan nu förlängs upp mot Humlegårdsgatan och Östermalmstorg.

- Vi är mycket nöjda med projektet och utvecklingen av fastigheten samt de nya hyresgästerna. Det är glädjande att se hur projektet formats och har gett nytt liv åt en klassisk fastighet, säger Lars Kinneholm, Portfolio Manager på SEB Real Estate Investment Management.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige