Image

Nytt gymnasium till Lindholmen

Bygg/Arkitektur Det nya tekniska gymnasiet på Lindholmen blir den första nya gymnasieskolan som byggs i Göteborg sedan 1993.
Publicerad den 3 Oktober 2017
Lindholmens tekniska gymnasium. Bild: KUB Arkitekter
Lindholmens tekniska gymnasium.

Cirka 1 000 gymnasieelever som pluggar industriteknik, teknik, sjöfart, el och energi samt vvs finns i dag i olika gamla industrilokaler på Lindholmen. Om tre år samlas de i nya Lindholmens tekniska gymnasium – en byggnad som ska stå klar år 2020.

– Detta är ett fantastiskt byggprojekt som med sin avancerade teknik direkt speglar verksamheten och de olika utbildningsprogrammen. Det har varit en lång resa, men nu är vi äntligen i ett läge där vi ska starta byggprojektet mer handgripligen och på en detaljerad nivå, säger Ulrika Videli, en av byggprojektledarna för nya Lindholmen tekniska gymnasium.

Placeringen blir i det sydvästra hörnet av Lindholmen på det som idag är en parkeringsyta mot vattnet. Byggnaden kommer att mäta 50 gånger 55 meter och vara fem våningar hög.

– Rören, elledningarna, solpanelerna på tak och fasader och andra tekniska installationer kommer att vara fullt synliga så huset blir ett läromedel i sig självt, säger Sven Karlsson, senior projektledare och teknisk rådgivare på lokalförvaltningen.

Det första spadtaget för nya Lindholmens tekniska gymnasium (LTG) ska tas strax efter årsskiftet 2018. Skolans verksamhet beräknas starta höstterminen 2020.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige