Image
Alta satsar på "nästa generations lager och logistik".
Alta satsar på "nästa generations lager och logistik". Bild: Alta

Nytt bolag utvecklar 25 000 kvadratmeter logistik

Bygg/Arkitektur Alta är ett nystartat bolag och har under de senaste månaderna förvärvat fem projektfastigheter inom logistik- och industrisegmentet i strategiska och E4-nära lägen i Linköping, Norrköping och Nyköping. Förvärven omfattar råmark och tomställda byggnader med byggrätter.
Publicerad den 17 November 2020

– Vi utvecklar en plattform med nästa generations lager- och industribyggnader genom att utmana traditionellt byggande med såväl arkitektonisk framhållning, generiska planlösningar och framtidssäkrade byggnader med tydlig hållbarhetsprofil. Våra första projekt innebär en solid ryggrad för fortsatt expansion inom vår primära fokusregion som sträcker sig från Jönköping till Stor-Stockholm där vi just nu har en stark pipeline, säger Hampus Brodin, delägare Alta.

Alta har genomfört sju större uthyrningar till bland annat SKF, Anticimex, RIWAL Group och TUC, avtalslängder varierar mellan 5 och 15 år och totalt driftnetto uppgår till 24 miljoner kronor.

– Trots en pågående pandemi som medför långa beslutprocesser har vi hållit en hög uthyrningstakt. Fyra av projekten är uthyrda innan spaden har satts i marken och vi har en god tilltro till efterfrågan kring vår produkt. För hyresgästen är det oftast stora beslut att ingå ett tioårigt avtal och där bistår vi i processen från idé till färdigställd produkt säger, Erik Waldén, delägare Alta.

Alta är en långsiktig utvecklare och ägare av kommersiella fastigheter inom last-mile logistik, lager och industri. Bolaget ägs av Duseborg AB samt Waldén & Grindestam AB och har ett fastighetsvärde på cirka 400 miljoner kronor när pågående projekt är färdigställda. Alta siktar på ett totalt fastighetsvärde om minst en miljard kr inom tre års tid.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya heta aktörer till Vasakronan i Göteborg

Uthyrning Följer upp uthyrning till Uniqlo med två nya väletablerade retailers i Kompassen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY