Image

Nytt bolag ska miljardinvestera i Sverige

Bolag Nordika är namnet på ett nytt bolag som ska investera i fastigheter bland annat i Sverige. Bakom bolaget står Jonas Grandér och Gabriel Cronstedt som båda har ett förflutet på Lehman Brothers Real Estate Partners. Man har ingått partnerskap med Ericsson Pensionsstiftelse och skall investera för en miljard kronor det första året.
Publicerad den 4 Maj 2011
Jonas Grandér. Bild: Nordika. Bild: Nordika
Jonas Grandér. Bild: Nordika. Gabriel Cronstedt. Bild: Nordika Bild: Nordika.
Gabriel Cronstedt. Bild: Nordika

Jonas Grandér var tidigare delägare och nordenchef för Doughty Hanson & Co Real Estate Fund och Lehman Brothers Real Estate Partners. Gabriel Cronstedt har ett förflutet på Lehman Brothers Real Estate Partners. Tillsammans har de en lång historik av framgångsrika investeringar i de nordiska marknaderna och har tidigare deltagit i transaktioner överstigande 30 miljarder kronor, på både lån och investeringssidan.

Enbart på investeringssidan har grundarna levererat cirka 4,5 miljarder kronor i realiserade vinster till sina investerare. Nordika siktar på att initialt nå en volym om cirka en miljard kronor i förvaltade tillgångar.

Kontoret har man på Floragatan på Östermalm i Stockholm. Inom ett par år tror Jonas Grandér att man kommer att vara ett tiotal medarbetare. Men han poängterar att man ska växa långsamt.
- Vi ser inget värde i att bli en stor aktör, vi har för avsikt att växa i takt med volymen. Vi kommer att fortsätta vara en liten snabbfotad aktör, säger Jonas Grandér.

Nordikas struktur är en hybrid mellan ett traditionellt fastighetsbolag och fondstruktur vilket erbjuder institutionella investerare enkelhet och transparens. Nordikas fokus kommer ligga på fastigheter med löpande avkastning och med en möjlighet att tillföra mervärde genom aktiv förvaltning.

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY