Image

Nytt affärscentrum och skola planeras i Sollentuna

Bygg/Arkitektur Den nya tvärspårvägen till Helenelunds station i Sollentuna ger förutsättningar att bygga ett nytt affärscentrum i kilen mellan järnvägen och E4.
Publicerad den 15 April 2013

Kommunstyrelsen har beslutat att påbörja en detaljplan för området.

- Planerna på ett nytt affärscentrum ger också möjligheter att utveckla den befintliga centrumbyggnaden. Eriksbergsskolan behöver en ny placering och verksamheten kan rymmas där och det finns även plats för en skolgård, säger Douglas Lithborn (M), kommunstyrelsens ordförande.

Centrumbyggnaden, som ägs av Sollentunahem har en yta på 5000 kvadratmeter vilket täcker skolans behov. Med en ändring av detaljplanen, som kan innebära tillbyggnader, kan skolverksamhet och affärsverksamhet under en övergångsperiod få rymmas under samma tak.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige