Image

Nyteckningar och ökningar fyller WTC

Uthyrning Newsec Asset Management har omförhandlat och tecknat nya kontrakt med två befintliga hyresgäster i World Trade Center, Stockholm. De nya omförhandlade hyreskontrakten, med löptid om 7 respektive 20 år, omfattar en yta om totalt cirka 9 400 kvadratmeter, varav 2 000 kvadratmeter är en utökning av tidigare kontrakt. Fastigheten som ägs av tjänstepensionsföretaget Alecta har en totalt uthyrningsbar yta om 46 000 kvadratmeter.
Publicerad den 6 Maj 2011

Det är två av World Trade Centers största befintliga hyresgäster som valt att teckna nya hyresavtal och kommer därmed att stanna en lång tid framöver som hyresgäster i fastigheten.

- Alecta som ägare av World Trade Center och vi som förvaltare av fastigheten har genom de lyckade förhandlingarna uppnått målet med att skapa långsiktiga relationer med hyresgästerna, säger Tobias Larsson, kundansvarig Alecta, vid Newsec Asset Management, som förvaltar fastigheten på uppdrag av Alecta.

Vidare har Newsec hyrt ut 640 kvadratmeter till Rezidor Hotel Group samt 426 kvadratmeter till KFS Företagsservice. Kontrakten löper om fem år, och de nya hyresgästerna flyttar in i moderniserade lokaler under våren respektive november.

- Vi är glada över att välkomna Rezidor Hotel Group och KFS Företagsservice till World Trade Center. Rezidor driver flera hotell i närområdet så etableringen är noga utvald, säger Fredrik Brandt, Uthyrningschef på Newsec Asset Management.

Till följd av en allt högre beläggning i fastigheten har konferensbolaget World Trade Center Stockholm, som är ett helägt dotterbolag till Alecta, utökat sina lokaler samt byggt ut och moderniserat sitt kök för att kunna tillgodose det utökade behovet av bland annat lunchservering. Samtidigt har antalet konferensrum utökats.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige