Image

Nyteckningar och ökningar fyller WTC

Uthyrning Newsec Asset Management har omförhandlat och tecknat nya kontrakt med två befintliga hyresgäster i World Trade Center, Stockholm. De nya omförhandlade hyreskontrakten, med löptid om 7 respektive 20 år, omfattar en yta om totalt cirka 9 400 kvadratmeter, varav 2 000 kvadratmeter är en utökning av tidigare kontrakt. Fastigheten som ägs av tjänstepensionsföretaget Alecta har en totalt uthyrningsbar yta om 46 000 kvadratmeter.
Publicerad den 6 Maj 2011
Annons
Image

Det är två av World Trade Centers största befintliga hyresgäster som valt att teckna nya hyresavtal och kommer därmed att stanna en lång tid framöver som hyresgäster i fastigheten.

- Alecta som ägare av World Trade Center och vi som förvaltare av fastigheten har genom de lyckade förhandlingarna uppnått målet med att skapa långsiktiga relationer med hyresgästerna, säger Tobias Larsson, kundansvarig Alecta, vid Newsec Asset Management, som förvaltar fastigheten på uppdrag av Alecta.

Vidare har Newsec hyrt ut 640 kvadratmeter till Rezidor Hotel Group samt 426 kvadratmeter till KFS Företagsservice. Kontrakten löper om fem år, och de nya hyresgästerna flyttar in i moderniserade lokaler under våren respektive november.

- Vi är glada över att välkomna Rezidor Hotel Group och KFS Företagsservice till World Trade Center. Rezidor driver flera hotell i närområdet så etableringen är noga utvald, säger Fredrik Brandt, Uthyrningschef på Newsec Asset Management.

Till följd av en allt högre beläggning i fastigheten har konferensbolaget World Trade Center Stockholm, som är ett helägt dotterbolag till Alecta, utökat sina lokaler samt byggt ut och moderniserat sitt kök för att kunna tillgodose det utökade behovet av bland annat lunchservering. Samtidigt har antalet konferensrum utökats.

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige