Image
Bild: SandellSandberg

Nystart för Foppahotellet

Bygg Nu är det klart att det blir NCC som får bygga Lerstenens och Forspros hotell med 130 rum i Örnsköldsvik. Hotellet kommer att drivas av Elite Hotels och är ritat av Thomas Sandell. Behov av fler hotellrum i staden ligger bakom satsningen. Uppdragsgivare är Lerstenen Hotellfastigheter.
Publicerad den 30 Mars 2011
Nu startar bygget av Lerstenens och Forspros hotell i Ö-vik. Bild: SandellSandberg. Bild: SandellSandberg
Nu startar bygget av Lerstenens och Forspros hotell i Ö-vik. Bild: SandellSandberg.

I går undertecknade Lerstenens vd, Forspros ägare, Elite Hotels vd och NCC Constructions affärschef kontrakten för ett nytt hotell i Örnsköldsvik. Det skedde vid en pressvisning i hamnen där hotellet ska byggas. Även arkitekt Thomas Sandell var på plats liksom Ö-viks ordförande i kommunstyrelsen.

NCC bygger hotellet i 13 våningar och det blir därmed stadens högsta byggnad. Den översta våningen får sviter, andra våningen konferenslokaler och i bottenplan öppnar puben Bishop´s Arms med terrass mot havet. Fasaden går i svarta och grå kulörer med inslag av rött.

Örnsköldsviks nya storhotell blir också mycket energisnålt.
– Vi bygger ett energieffektivt hotell med en beräknad energianvändning på cirka 80 kilowattimmar per kvadratmeter och år. Det är ungefär40 procent lägre än energinormen för hotell. Vi gjuter också en betongstomme på plats som bland annat ger en tät konstruktion och många andra fördelar. Det är jätteroligt att vi nu får bygga hotellet, säger Benny Selberg, affärschef, NCC Construction region Norrland.

– I flera år har vi tillsammans med Kent och Peter Forsberg planerat för ett hotell Ö-vik. Nu har vi äntligen hittat rätt former och samarbetspartners för att kunna förverkliga detta. NCC har varit en stor tillgång i arbetet att få bra ekonomi i produktionen och driften, säger Lars Sällström, vd för Lerstenen.

NCC:s arbete startar i maj och beräknas vara klart i januari 2013. Totalt sysselsätts omkring 85 personer. Elite Hotel planerar att öppna i februari 2013.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige