Image

Nyréns gör ny stadsplan för Forsåker i Mölndal

Bygg/Arkitektur Nyréns Arkitektkontor får i uppdrag av kommunala Mölndala att göra en ny stadsplan för Forsåker, det gamla Papyrusområdet i Mölndal.
Publicerad den 25 April 2014

Området ska förvandlas från äldre industriområde till en stadsmässig del av centrala Mölndal. I Forsåker vill kommunen bygga en tät blandstad med bostäder, handel och arbetsplatser.

Forsåker är en anslående plats med karaktärsfull, äldre industribebyggelse och stort kulturhistoriskt värde. Området har ett strategiskt läge nära Mölndals centrum som är en viktig knutpunkt i Göteborgsregionen. Här har Forsåker stor potential att utvecklas till en spännande blandstadsmiljö med cirka 2 500 nya bostäder, verksamheter, service, kultur och intressanta offentliga rum som lockar både boende och besökare.

Nyréns Arkitektkontor har arbetat med omvandlingar av äldre industrimiljöer i många år och utvecklat ett integrerat arbetssätt där kompetenserna inom stadsbyggnad, arkitektur, landskap, kulturmiljö och hållbarhet samverkar.

Beställare är Mölndala Fastighets AB och arbetet kommer att påbörjas under våren 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige