Image

Nyköpingshem säljer för en halv miljard

Transaktioner Nyköpingshem genomför den största försäljningen i bolagets historia när 21 fastigheter, innehållande 895 lägenheter, byter ägare.
Publicerad den 18 September 2012
Ilija Batljan. Bild: Rikshem. Bild: Rikshem
Ilija Batljan. Bild: Rikshem.

Rikshem köper 746 av lägenheterna (nio fastigheter, omfattande 63 000 kvadratmeter i Nyköpings tätort) och Dalhälls Fastigheter AB köper 149 lägenheter (13 000 kvadratmeter i Aspa, Bergshammar, Enstaberga, Jönåker, Ålberga samt Stavsjö).

Affärerna, som ger en reavinst till Nyköpingshem om cirka 250 miljoner kronor, ska också hjälpa till att öka takten i underhållsarbetet som pågår i fastighetsbeståndet.

Fastighetsaffären innebär att Nyköpingshem momentant minskar den uthyrningsbara ytan med cirka 20 procent. Försäljningen ska klubbas av Nyköpings kommunfullmäktige den 9 oktober.

- Vi är mycket nöjda med att vi med detta förvärv har etablerat oss i Nyköping. Rikshem tror på Nyköping och räknar med att kunna bidra till stadens fortsatta tillväxt. Som landets största aktör när det gäller äldreboenden på tillväxtorter avser vi också att expandera med samhällsfastigheter i Nyköping, säger Ilija Batljan, vice vd för Rikshem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige