Image
Nyköping.
Nyköping. Bild: Niklas Nordblad

Nyköpingshem köper mark av Kilenkrysset

Transaktioner Markköpet mellan Nyköpingshem och Kilenkrysset har undertecknats. Det ger Nyköpingshem möjlighet att bygga drygt 350 nya hyresrätter i området vid gamla mejeriet i Oppeby.
Publicerad den 19 Februari 2019

– Vi breddar vårt geografiska läge genom att etablera oss i Oppeby, säger Göran Forssberg, ordförande i styrelsen för Nyköpingshem AB, och det är bra för Nyköping att vi i framtiden kan tillföra området nya hyreslägenheter.
– Vi är myket glada över att få Nyköpingshem AB som en stor ägare inom planområdet, vilket gör att det blir ett stort tillskott av hyresrätter i Oppeby, säger Peter Kave?n, vd för Kilen Bostad.

Marken är detaljplanerad och därmed byggklar. Med en total byggrätt om 24 000 kvadratmeter kan drygt 350 lägenheter i flerfamiljshus komma att byggas här. Området med dess närhet till Skavsta ses som strategiskt i de expansionsplaner som finns för kommunen.
– Investeringen är ett viktigt steg för oss i ledet att uppfylla ägarens mål, menar Johan Eriksson, vd för Nykopingshem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige