Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa ser minskat kassaflöde under tredje kvartalet

Bolag Driftnettot ökar stadigt och slår rekord under tredje kvartalet för Nyfosa. Förvaltningsresultatet, exklusive värdeförändringar och skatt i joint ventures, stiger mot föregående år. Däremot minskar kassaflödet.
Publicerad den 20 Oktober 2022

JULI–SEPTEMBER 2022
Intäkterna uppgick till 799 MSEK (634), en ökning med 26 procent.
Förvaltningsresultatet uppgick till 1,89 SEK per aktie (2,17) och total till 374 MSEK (414), motsvarande en minskning med 10 procent.
Förvaltningsresultatet exklusive värdeförändringar och skatt i joint ventures uppgick till 1,96 SEK per aktie (1,94) och totalt till 386 MSEK (371), motsvarande en ökning med 4 procent.
Utdelningsgrundande kassaflöde uppgick till 1,71 SEK per aktie (1,83) och totalt till 326 MSEK (349), motsvarande en minskning med 7 procent.
Resultat efter skatt uppgick till 1,34 SEK per aktie efter utspädning (3,66) och totalt till 271 MSEK (701), motsvarande en minskning med 61 procent.

–Trots turbulensen i marknaden, som jag tror vi kommer få leva med ett tag, känner jag mig trygg med Nyfosa – med våra tillgångar, våra hyresgäster och våra kassaflöden. Stigande räntor och elpriser påverkar oss negativt men det finns goda marginaler. Kassaflödet har alltid varit i fokus hos oss och just nu känns det viktigare än någonsin. Nyfosa är ett ungt, hungrigt bolag och vi är bara i början av vår resa. Vi har en långsiktig plan att med vår opportuna inriktning skapa det mest hållbara och växande kassaflödet per aktie, och det får ta den tid som krävs. Marknaden kommer gå upp och ner. Oavsett hur den utvecklas ska vi alltid utvärdera vad som är bäst för våra aktieägare. Ständigt utvärdera och agera. Vi jobbar på, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige