Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa / Istock

Nyfosa säljer fastigheter för en miljard

Bolag Fastigheterna som omfattar en uthyrningsbar yta på cirka 78 000 kvadratmeter, främst bestående av kontor och lager, förvärvas av fastighetsbolaget Regio.
Publicerad den 14 Juli 2020

Nyfosa har tecknat avtal om avyttring av fastigheterna Snödroppen 2 och Tulpanen 3 i Mölndal till ett värde om 1 037 miljoner kronor.

Fastigheterna som omfattar en uthyrningsbar yta på cirka 78 000 kvadratmeter, främst bestående av kontor och lager, förvärvas av fastighetsbolaget Regio.

Hyresvärdet för fastigheterna uppgår till cirka 106 miljoner kronor och genomsnittlig återstående avtalslängd är 4,7 år. Uthyrningsgraden uppgår till 66 procent. Frånträde sker den 1 september 2020.

– Vi har haft en god utveckling på dessa fastigheter och ser det som ett lämpligt tillfälle att avyttra nu. Nu siktar vi in oss på nya förvärv och fortsatt tillväxt, kommenterar Stina Lindh Hök, operativ chef hos Nyfosa.

Savills var rådgivare till Nyfosa i samband med transaktionen.

Grandab är lokal samarbetspartner till Regio.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Samhällsfastighetsföretaget i norr växer

Bolag Serneke har tecknat avtal med Smedjan Samhällsfastigheter om att bygga en ny tingsrätt i Hudiksvall. Kontraktet är värt cirka 80 miljoner kronor. Smedjan Samhällsfastigheter blir långsiktig ägare av fastigheten med Domstolsverket som hyresgäst. Smedjan Samhällsfastigheters vd Henrik Fredriksson berättar för Fastighetssverige vad de planerar för framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY