Image
Söderport, ägt av Jens Engwalls Nyfosa och David Mindus Sagax, köper av ägarbolagen.
Söderport, ägt av Jens Engwalls Nyfosa och David Mindus Sagax, köper av ägarbolagen. Bild: Nyfosa/Sagax

Nyfosa och Sagax miljardflyttar till Söderport

Transaktioner Söderport, som ägs till lika delar av Sagax och Nyfosa, köper 15 fastigheter av Sagax och Nyfosa för 1 390 miljoner kronor. Motivet är att skapa en effektivare förvaltning.
Publicerad den 24 Juni 2019

Söderport Holding AB köper nio fastigheter från Nyfosa för 722 miljoner kronor och sex fastigheter från Sagax för 668 miljoner kronor. Fastigheterna är belägna i Stockholm och omfattar en sammanlagd uthyrningsbar area om 73 000 kvadratmeter, varav 39 000 kvadratmeter i Årsta.

Söderport äger sedan tidigare 17 fastigheter i Årsta och Västberga som omfattar 225 000 kvadratmeter uthyrningsbar area. Transaktionen skapar förutsättningar för en effektivare förvaltning. Hyresvärdet uppgår till 97 miljoner kronor.

Förvärven sker till externt bedömt marknadsvärde. Tillträde kommer att ske under andra kvartalet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige