Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa miljardköper av Galjaden

Transaktioner Nyfosa har ingått en avsiktsförklaring med Galjaden Fastigheter om förvärv av en portfölj med främst fastigheter för lager-, industri- och grossisthandelsverksamhet, merparten belägna i tillväxtkommuner i Sverige. Portföljen bidrar med starka kassaflöden och fortsatt tillväxt.
Publicerad den 17 September 2020

Nyfosa avser att förvärva 90 procent av fastighetsporföljen till ett värde om cirka 1,1 miljarder kronor. Resterande tio procent av portföljen kommer nuvarande delägare och vd i Galjaden, Martin Hansson, att behålla. Martin Hansson kommer fortsätta vara vd för bolaget med uppdraget att utveckla och växa fastighetsbeståndet. Förvaltningen kommer fortsatt ske med Galjadens team. Avsikten är att ingå bindande avtal om förvärv under oktober 2020.
– Martin Hansson har gjort ett starkt jobb med att bygga upp Galjaden och vi är glada över att tillsammans fortsätta resan och bygga vidare på detta bestånd. Martin och bolaget har varit framgångsrika i att hitta mark och bygga upp nya attraktiva ytor inom sina segment. Avsikten är att bolaget ska fortsätta växa genom att aktivt söka nya förvärvs- och utvecklingsmöjligheter, kommenterar Stina Lindh Hök, Operativ chef och tillträdande vd i Nyfosa.
– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla portföljen tillsammans med Nyfosa. Gemensamt får vi rätt kapacitet och finansiella muskler för att växla upp verksamheten ytterligare. Vi ser flera intressanta möjligheter framåt inom våra fastighetskategorier, kommenterar Martin Hansson, vd för Galjaden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige