Image
Jens Engwall och Ilija Batljan.
Jens Engwall och Ilija Batljan. Bild: Nyfosa och SBB

Nyfosa hoppar av megaaffär med SBB

Transaktioner Den 17 januari ingick Nyfosa en avsiktsförklaring med SBB avseende förvärv av fastighetsportföljer med ett totalt fastighetsvärde om cirka åtta miljarder kronor. Nyfosa har beslutat att tills vidare avvakta med genomförandet av transaktionen med anledning av att marknads­förutsättningarna har förändrats.
Publicerad den 1 April 2020

– Vårt intresse för fastighetsportföljerna kvarstår men vi genomför inte affären nu eftersom marknaden förändrats så drastiskt sedan vi undertecknade avsiktsförklaringen. Det är alltid tråkigt att hoppa av en affär men nu blickar vi framåt och fokuserar på nya möjligheter, kommenterar Jens Engwall, vd för Nyfosa.

SBB meddelade i januari att man hade för avsikt att sälja fastigheter för elva miljarder kronor. Åtta miljarder av dessa skulle säljas till Nyfosa i affären som Nyfosa nu dragit sig ur. Trots detta meddelar SBB att säljambitionen kvarstår.
– SBB:s plan om att sälja fastigheter för elva miljarder kronor står fast. Vi har redan sålt för 1,5 miljarder kronor i år och räknar med att annonsera ytterligare försäljningar inom kort, säger Ilija Batljan, vd och grundare för SBB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige