Image
Visionsbild på planerade hyresrätter i Alvesta.
Visionsbild på planerade hyresrätter i Alvesta. Bild: SEB

Nybildad SEB-fond väljer Riksbyggen

Bolag Riksbyggen tecknar ett stort totalförvaltningsavtal med den nybildade fastighetsfonden SEB Arkadia Bostad som förvaltas av SEB Investment Management AB. SEB Arkadia Bostad har som mål att producera 5 000 hyresrätter med rimliga hyror fram till 2024.
Publicerad den 17 April 2020

– Vi är mycket glada över att ha fått förtroende att samarbeta med SEB Investment Management gällande utveckling och förvaltning av deras nya fastighetsfond SEB Arkadia Bostad. Det visar på Riksbyggens bredd som förvaltare och styrka som en rikstäckande aktör, säger Tommy Kjellén som är Riksbyggens fastighetschef för uppdraget mot SEB Arkadia Bostad.

– Med de positiva erfarenheter vi har från våra tidigare samarbeten och med Riksbyggens geografiska spridning och fokus på hållbarhet är vi glada att kunna ha Riksbyggen som totalleverantör även i SEB Arkadia Bostad, säger Richard Gavel, portföljförvaltare på SEB Investment Management.

SEB Arkadia Bostad är en fastighetsfond som riktar in sig på den svenska hyresrättsmarknaden. Tillsammans med samarbetspartners har SEB Investment Manangement tagit fram ett koncept för smart byggnation av hyresrätter med bas i trä och miljövänliga energisystem. Målet har varit att kombinera hög kvalitet och standard med förenklad byggprocess samt låg drift och underhållskostnad. Geografisk fokus kommer ligga på mindre kommuner utanför storstadsområdena som riskerar att befolkningstillväxten avtar då det inte finns tillräckligt med bostäder.

Riksbyggens kompetens och geografiska närvaro samt möjlighet att kunna erbjuda närproducerad förvaltning är en av nycklarna för att utveckla fastigheterna över tid.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med verksamhet på cirka 400 orter runt om i landet. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen över 200 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal offentliga och kommersiella lokaler.

På Riksbyggen står hållbarhetsfrågorna i fokus. Riksbyggen har två år på raken utsetts till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

– Det är självklart för oss som kooperativt företag att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. När vi förvaltar bostäder gör vi det enklare för våra kunder att bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Tommy Kjellén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige