Image
Illustration
Illustration Bild: Örebro kommun

"Nya Svampen" åter på banan

Bygg/Arkitektur Örebros nya vattenreservoar Lyra – som ska bli dubbelt så stor som Svampen – är åter på banan efter det tidigare upphandlingshaveriet.
Publicerad den 17 Augusti 2019

Som Fastighetssverige tidigare berättat avbröt Örebro kommun upphandlingen av stadens nya vattenreservoar, Lyra, tvärt i vintras.

Nu, drygt åtta månader senare, är projektet emellertid åter på banan och förfrågningsunderlaget ligger ute för anbudsgivare till den 10 september.

Enligt underlaget är bygget planerat att påbörjas i oktober 2019 för att sedan vara helt klart i augusti 2021, vilket skulle innebära en byggtid på ungefär knappt två år. Under anbudstiden har det dock kommit in synpunkter på att byggtiden är för kort, med hänsyn till projektets komplexitet och därför har staden justerat tidsplanen så att Lyra ska stå färdigt i december 2021.

– Att hålla fast vid att vattenreservoaren ska stå färdig i augusti 2021 skulle innebära ökade kostnader, berättar Mimmi Hodzic, förvaltningschef på Tekniska förvaltningen och fortsätter:

– Ändringen av tiden till december 2021, istället för augusti samma år, påverkar inte vattenförsörjningen för örebroarna. Vi är fullt medvetna om att det är ett unikt bygge som kräver särskild kompetens, och vi är tacksamma för att anbudsgivare engagerar sig genom att påpeka att tidsplanen varit lite för snäv.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisbolag kniper eftertraktat brf-projekt – budade över flera tungviktare

Bostäder Fastighetssverige berättar mer om den eftertraktade tomten i det expansiva området där så väl bostadsbjässar som Balder som Wallenstam, Bonava och JM gick bet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY