Image

Nya regionchefer till NCC:s fastighetsutveckling

Bolag NCC Property Development förstärker sitt svenska team med två nya regionchefer. Andreas Wik blir ny regionchef för Stockholm och i region syd välkomnas Henrik Bredenfeldt.
Publicerad den 20 December 2017
Andreas Wik och Henrik Bredenfeldt. Bild: NCC Property Development
Andreas Wik och Henrik Bredenfeldt.

Andreas Wik kommer senast från rollen som affärsområdeschef på Castellum. Han efterträder Olle Forsberg som har en ny roll som sälj- och investeringschef för NCC Building i Norge. Andreas Wik tillträdde som regionchef i augusti 2017. Exempel på projekt under utveckling i Stockholm är Kristinebergshöjden och Järva Krog.

– Andreas Wik har gedigen erfarenhet och kundperspektiv från Castellum, ett av Sveriges största fastighetsbolag. Att Andreas leder vår verksamhet i Stockholm ligger helt in linje med NCC Property Developments strategi att växa och utveckla fastigheter för våra kunders behov och framtida utmaningar, säger Sverigechef Katarina Wåhlin Alm på NCC Property Developments.

Henrik Bredenfeldt tillträdde som regionchef för NCC Property Development Syd i november 2017, och efterträder Anders Tojkander som går vidare till Ikea. Närmast har Henrik Bredenfeldt bott och arbetat i Köpenhamn för NCC Property Development Danmark och den danska marknaden. Dessförinnan var han fastighetsutvecklare i Göteborg för NCC Property Development i region Väst. Region syd utvecklar bland annat Mulithuset i Limhamns läge och Nyhamnen i Malmö.

– Med Henrik Bredenfeldt som regionchef i syd får teamet en erfaren fastighetsutvecklare och han stärker kompetensen med sin erfarenhet från andra växande regioner i Sverige, och från Köpenhamn och Danmark. Det är värdefullt för NCC i den snabbt växande och viktiga Öresundsregionen, säger Katarina Wåhlin Alm.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Blankare tar position i storbolag

Bolag Under sommaren har flera blankare för första gången tagit position i ett av Stockholmsbörsens största fastighetsbolag. Sammanlagt är 2,69 procent av bolagets aktier blankade i nuläget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY