Image
Gustaf Segerborg.
Gustaf Segerborg. Bild: Polar Structure

Nya Randviken köper för 155 miljoner

Transaktioner Raybased/Randviken köper tre fastigheter i Skövde och Falköping för 154,5 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Juni 2021

Säljare av de fastighetsägande bolagen är PNP Stålhallar AB.

Fastigheterna är Kalkstenen 1 och 2 i Falköping samt Personbilen 1 i Skövde. Totala hyresintäkter för Fastighetsportföljen uppgår till cirka 10,4 miljoner kronor per år och den viktade genomsnittliga hyresavtalslängden är cirka 12,7 år.

Fastigheterna i Falköping bebyggdes 2015 och är fullt uthyrda till Byggmax, Granngården och Falköpings Smådjursklinik. Uthyrbar area uppgår till cirka 3 800 kvadratmeter.

På Personbilen 1 i Skövde uppförs för närvarande en produktions- och lageranläggning för Rockwool AB, en världsledande tillverkare av stenullsisolering. Ett 15-årigt hyresavtal är signerat med Rockwool och börjar löpa från och med byggnadens färdigställande, vilket beräknas vara i december 2021. Den uthyrbara arean i byggnaden uppgår till cirka 13 800 kvadratmeter och byggnaden är i sin helhet uthyrd till Rockwool.

Raybased Holding har åtagit sig att finansiera slutförandet av byggnationen på Personbilen 1 i enlighet med det totalentreprenadkontrakt som finns tecknat med det fastighetsägande bolaget. Entreprenör är PNP Stålhallar AB. Slutlig betalning för affären görs i samband med byggnadens färdigställande.

Preliminärt datum för tillträde är den 21 juni 2021.
Totalt överenskommet fastighetsvärde är 154,5 miljoner kronor och affären finansieras initialt med bolagets egna medel men bankfinansiering väntas erhållas under juli månad.

– Denna affär ligger helt i linje med vår strategi att äga högkvalitativa fastigheter med stabila kassaflöden, säger bolagets nytillträdde vd Gustaf Segerborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kungsleden fyller på med bostäder på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Vill tillföra närmare 400 bostäder inom det stora utvecklingsområdet för att stödja behov från framtida verksamheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY