Image

Nya oklarheter kring arenan i Kalmar

ÖSTRA SVERIGE Efter många turer verkade de flesta oklarheterna kring arenan i Kalmar vara uppklarade. Men nu har finanskrisen ändrat förutsättningarna och Sveafastigheter kan nu inte ge några löften om att man fullföljer projektet.
Publicerad den 10 Mars 2009

– Jag har pratat med Kalmar FF, vi ska sätta oss och diskutera de nya förutsättningarna så fort som möjligt, säger Sveafastigheters vd Simon de Chateau, till Barometern.

Blir det en arena 2011?
– Jag vet ärligt talat inte det och jag kan inte kommentera saken vidare. Alla förutsättningar har som sagt förändrats.

Sveafastigheter ska enligt tidigare avtal sponsra projektet med 40 miljoner kronor. Hela byggprojektet var kostnadsberäknat till 270 miljoner kronor.

Arenabolagets Ronny Nilsson är mer optimistisk.
– Nja, en risk finns alltid innan man är överens – men jag bedömer förutsättningarna som små eftersom räntorna är låga och de prisuppgifter vi fått in är sedan i somras. Nu bör det bli billigare, säger han till Barometern.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY