Image

Nya nya Mölndals centrum

Bygg En omarbetad detaljplan för Steen & Ströms handelsprojekt i nya Mölndals centrum ställs nu ut.
Publicerad den 7 Februari 2011

Det nya förslaget är något mindre och billigare än det ursprungliga, som finanskrisen stoppade. Men det är ändå ett rejält projekt som är på gång: 40 000 kvadratmeter handelsyta i två våningar, ett höghus på mellan 90 och 105 meter med 25 våningar, bibliotek och sammanlagt 480 bostäder i fem respektive tolv våningar.

– Nu har vi ett förslag som vi tror på och som vi ser som fullt genomförbart, säger projektsamordnaren från Mölndals stad, Eva Engman, till Göteborgs-Posten.

Den förra detaljplanen överklagades av 130 personer, och det mesta talar för att även den här planen överklagas.

Med ett års överklagandetid skulle första spadtaget kunna tas sommaren 2012.

– Just nu har vi intensiva förhandlingar med de stora aktörerna inom dagligvaruhandel, konfektion och med Systembolaget. Ingen har sagt att de inte är intresserade av etablering i Mölndal och när de stora har skrivit på ger det en viktig signaleffekt till de mindre butikerna, säger Bjarne Fjellanger, projektledare på Steen och Ström, till G-P.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige