Image

Nya landmärket Brädstapeln ställs ut

Bygg/Arkitektur Nu ställer Areim och SEB Trygg Liv ut förslaget till ett nytt kvarter på Kungsholmen i området runt Trygg Hansa-huset.
Publicerad den 21 Oktober 2016

Fastighetsägarna vill ge nytt liv med renoverat handelsplan, utökad restaurangverksamhet, publik tillgång till taken och arkitektur av absolut världsklass. Kungsholmen kommer att få en ny knutpunkt som kopplar ihop stadsdelen med resterande Stockholm.

Mellan den 24 oktober och 10 december har boende, hyresgäster och andra intresserade möjlighet att titta närmare på det framtida Brädstapeln, i dag mest känt som Trygg Hansa-huset. För att upplevelsen ska bli mer verklighetstrogen används en ny teknik utvecklad av Digital Arts Centre. Genom att belysa en skulpterad modell med projektorer skapas en tydligare bild av hur det nya kvarteret kommer att se ut.

Brädstapeln kännetecknas av sin tidstypiska arkitektur och stora skala. Visionen är ett öppnare och mer tillgängligt kvarter som skapar en koppling mellan centrala Stockholm och Kungsholmen. Fastighetsägarna vill ta vara på kvarterets möjligheter; närhet till vatten och parker, tillgång till taken och toppläge för restauranger.

– Det är på tiden att Stockholm slutar förknippa kvarteret med ett enskilt företag. Det blir en plats som lyfter Kungsholmens totala utbud, visuellt och funktionellt, där framför allt närboende står i centrum. På så sätt förankrar vi kvarteret i stadsmiljön och skapar liv och rörelse även utanför kontorstid, säger Erik Ullsten, projektansvarig på Areim.

Nya ytor har skapats för att möta kraven från dagens företag – kvarteret öppnas upp och fler får tillgång till utrymmen så som tak och ett nytt handelsplan under marken.

– Kontoren kommer fortsatt vara en central del i kvarteret men de kommer att anpassas för de krav som samtida företag ställer på sin arbetsplats, säger Lars-Eric Andersson, Portfolio Manager på Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv.

Den nya påbyggnaden, ritad av den franska arkitekten Manuelle Gautrand i samarbete med svenska Equator, har hämtat inspiration i byggnadens rika historia i form av materialval, men också omgivningen som nu får en tydligare koppling till kvarteret. Det ger Brädstapeln dess rättmätiga plats i Stockholms stadssilhuett.

Utvecklingen av kvarteret Brädstapeln är ett gemensamt samarbete mellan fastighetsägarna, Areim som genom fonden Areim Fond II äger Brädstapeln 16 och Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv som äger Brädstapeln 13.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Equator på Branschguiden

Vi arbetar med projekt med utmanande och komplexa förutsättningar såsom stora mixed-use-projekt, stadsbyggnadsuppgifter, befintliga byggnader och internationella sammanhang med multinationella projektgrupper och beslutsprocesser.<br /> <br /> Kontor, handel och bostäder är våra huvudområden som tar sig olika uttryck i såväl nybyggnad som till–och ombyggnader. Vårt intresse för samtida arkitektur möter allt som oftast krav på bevarandeaspekter i kulturhistoriskt värdefulla miljöer vilket ställer krav på idédiskussion och argumentation vid projektarbetet.<br /> <br /> Vi driver självklart miljö- och hållbarhetsfrågorna utifrån aktuella samhällskrav samt certifieringssystem, och är medlem av Sweden Green Building Council.<br /> <br /> Vi har specialistkompetens inom CAD-samordning, BIM, Tillgänglighet, Kvalitetsansvar enligt PBL och BAS-p: byggarbetsmiljösamordning för planering och projekt.<br /> <br /> Vår verksamhet är ISO-certifierad enligt 9001:2015...

Läs mer om Equator på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter mörka starten på rapportfloden – Klövern och Kungsleden visar positiv nettouthyrning

Bolag Marknaden reagerade negativt på fastighetssektorns första Q3-rapporter, sedan Fabege, Castellum och Atrium Ljungberg redovisat negativ nettouthyrning för det tredje kvartalet. När Klövern och Kungsleden på onsdagsmorgonen presenterade sina siffror ser uthyrningsläget emellertid mycket ljusare ut.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY