Image

Nya hyresgäster till Nya Hovås

Uthyrning Två restauranger och franska designföretaget Yellow Korner slår upp sina dörrar under sommaren och hösten.
Publicerad den 21 Juni 2018
Två restauranger och franska designföretaget Yellow Korner slår upp sina dörrar under sommaren och hösten. Bild: Nya Hovås
Två restauranger och franska designföretaget Yellow Korner slår upp sina dörrar under sommaren och hösten.

Franska designföretaget Yellow Korner etablerar sin andra butik i Sverige i Nya Hovås. Bakom etableringen står entreprenörerna Camilla Ekelund, Hanna Gliminger och Linn Spandow som i dag driver inredningsbutiken The Polpo Hub.

Först ut bland de nya restaurangerna är Nakhon som öppnade under försommaren. Till hösten kommer restaurangen The Elephant som i dag finns på Linnégatan att öppna sin systerrestaurang i Nya Hovås. Det har varit en stor efterfrågan på fler restauranger bland de som bor och arbetar i området. Detta blev särskilt tydligt vid invigningen av den familjedrivna restaurangen Nakhon.

När Nya Hovås skulle börja byggas var målet högt satt redan vid första spadtaget - Nya Hovås skulle bli en småskalig blandstad i världsklass. Denna målbild har anammats av alla inblandade i stadens utveckling.

– Kombinationen av en upplevelserik stadsmiljö och ett fantastiskt havs- och naturnära läge erbjuder Nya Hovås i min mening redan i dag ett oslagbart småskaligt stadsliv. Vår samverkansstrategi har möjliggjort att vi kunnat handplocka de bästa tänkbara verksamheter till i området, säger Sara Sundaeus representant för marknadsgruppen i Nya Hovås.

Urvalsprocessen har styrts genom nära dialog med främst de boende i området men också tillsammans bostadsbyggare och andra verksamma i Nya Hovås. De önskemål som framförts har haft ett stort inflyttande på stadens utveckling. Småskaliga butiker, upplevelser och brett restaurangutbud är exempel på vad som stått högst på önskelistan.

– Vi har sedan start haft en dialog med de som bor och arbetar i Nya Hovås. Utan den dialogen hade vi aldrig kunnat leverera ett genomtänkt, kvalitativt och långsiktig hållbart utbud. Vi är oerhört stolta över vad Nya Hovås kan erbjuda i dag och målet om en småskalig blandstad i världsklass är bara runt hörnet även om en hel del hårt arbete kvarstår, säger Sara Sundaeus.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige