Image

Nya hyresgäster till Brunna Logistikpark

Uthyrning NCC hyr ut 4 100 kvadratmeter till Engelmanns och Cosentino i nybyggnationsprojektet Lyckobrunnen i Brunna, Upplands-Bro.
Publicerad den 18 Oktober 2017
Annons
Image
Brunna Logistikpark växer. Bild: Cosmo
Brunna Logistikpark växer.

Cosentino levererar ytskikt i olika stenmaterial till både hem och offentliga miljöer. Företaget finns i över 80 länder, däribland alla nordiska huvudstäder och i Göteborg. Nu etablerar det sig även i Stockholm och hyr totalt cirka 2 600 kvadratmeter i Brunna.

– Vi valde Brunna för att NCC gav oss bäst möjligheter att anpassa lokalerna till vår verksamhet som hanterar stora tunga stenskivor. Men också för att området är snyggt, håller hög kvalitet och ligger strategiskt, även när vi ska bjuda in arkitekter och återförsäljare från Stockholm, östra och norra Sverige till vårt showroom i lokalerna, säger Pierre Wernlundh, vd för Cosentino Scandinavia.

Engelmanns Sweden flyttar till cirka 1 500 kvadratmeter i Brunna med ett modernt kyllager och lokaler för livsmedelsförpackning.

– Engelmanns levererar dessertost från hela Europa, både hela ostar och färskpackat, en marknad som växer hela tiden. Vi förser alla de stora kedjorna med varor därför är vårt läge väldigt viktigt för att snabbt svara upp till marknadens behov. I de nya lokalerna kan vi leverera snabbare och mer effektivt. De höjer servicenivå och gör att vi kan växa, säger Ola Eklund, vice vd, Engelmanns.

– Tillsammans med hyresgästerna utvecklar vi lagerlokaler i Brunna utan de begränsningar gamla lokaler har. De har högt i tak, hållfasta golv, rätt pelarindelning och låga energikostnader. På så vis får hyresgästen effektiva flöden i en miljöklassad miljö, säger Andreas Wik, regionchef på NCC Property Development.

Lyckobrunnen planeras till 11 500 kvadratmeter, med plats för ytterligare en eller flera hyresgäster, på minst 1 200 kvadratmeter. Fastigheten miljöcertifieras enligt Breeam. Den blir NCC:s fjärde logistikfastighet i Brunna där några hyresgäster är Zalando och Edström Logistics.

Projektet är klart för inflyttning i september 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM: "Där finns affärsmöjligheterna år 2020"

Bolag För Fastighetssverige ger Savills IM:s Peter Broström och Nicole Tiblom sin bild av vad vi kan förvänta oss av 2020.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY