Image

Nya Frölunda Torg snart fullt uthyrt

HANDEL Före jul öppnade den första delen av nya Frölunda Torg. Första etappen av ombyggnaden är i princip fullt uthyrd och andra etappen är på god väg att bli det.
- Det är förstås mycket glädjande att butikerna är så positiva till nya Frölunda Torg. Det bekräftar att vi tänkte rätt när vi drog upp riktlinjerna för det omfattande förnyelse- och ombyggnadsprojektet, säger David Schongin, centrumchef på Frölunda Torg.
Publicerad den 16 Mars 2010

Innan årets julhandel ska första etappen vara helt klar. Då har den nya delen som öppnade i oktober integrerats med ursprungliga Frölunda Torg. I samband med detta öppnar den spanska modekedjan Desigual sin andra butik i Sverige. Christer Wallin är ansvarig för Desiguals svenska butiksetableringar och bekräftar nya Frölunda Torgs attraktionskraft.

- Vi vill ligga på de bästa butikslägena och Nya Frölunda Torg stämmer mycket bra för oss, säger han. Här finns en stor koncentration av modebutiker som lockar rätt publik.

Desigual är ett snabbväxande varumärke. Kläderna är färgstarka såväl vad gäller kulör som design med broderier som en extra accent. I sommar öppnar de sin första Sverigebutik i Stockholm och siktar på 30-40 butiker i landet inom några år. Butiken på Frölunda Torg blir på cirka 300 kvadratmeter.

Under 2011 kommer Etapp 2, som omfattar ytterligare en butiksdel i södra delen av Frölunda Torg, att vara klar. Även här har intresset varit mycket stort och senast i raden att teckna sig för butiksyta är Henri Lloyd och Sail Racing. Henri Lloyd, som är inriktade på marininspirerade skor och mode samt sjökläder, öppnar en Flagship Store.

- Vi tror på nya Frölunda Torg. Köpcentrumet har ett strategiskt läge och erbjuder en miljö som passar oss och våra kunder, säger Magnus Liljeblad, vd på Sportmanship som marknadsför Henri Lloyd i Sverige.

Henric Wikestam, vd på Sail Racing, som öppnar en Clubhousebutik granne med Henry Lloyd, instämmer.

- Frölunda Torg är nära för kunder i såväl centrala Göteborg som i väster och söder, där vi har en stor del av vår marknad.

Sail Racing utvecklar, tillverkar och marknadsför sport- och casualkläder samt accessoarer med ung design och högt teknikinnehåll.

Övriga butiker som är kontrakterade för Etapp 2 är Åhléns, Peak Performance, D.O., Deichmann Skor, Lagerhaus, Akademibokhandeln, Johanssons skor, Vincent Shoe Store, Synsam, On Interiör, Party Land, Street On och Lundbergs väskor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige