Image
Solna Business Park ska kompletteras med bostäder.
Solna Business Park ska kompletteras med bostäder. Bild: Fabege

Nya bostadskvarter i Solna Business Park

Bygg/Arkitektur Ett stadsmässigt område med en kombination av bostäder och arbetsplatser, med utbyggd kollektivtrafik och trygga stråk för cykel och gång – det är ambitionen med principöverenskommelsen mellan Solna stad och Fabege som beslutades i kommunstyrelsen på måndagen.
Publicerad den 18 Juni 2019

Kommunstyrelsen beslutade den 17 juni om en principöverenskommelse mellan Solna stad och Fabege, om utveckling av ett område i Solna Business Park. Överenskommelsen innebär ett tillskott av bostäder och levande stadsgator i ett område som idag domineras av arbetsplatser.

– Nu utvecklar vi Solna Business Park till ett mer levande och stadsmässigt område, med en kombination av bostäder och arbetsplatser. Projektet ger även ett bidrag till stadens medfinansiering av Mälarbanans utbyggnad, som förstärker de redan goda förbindelserna till stadsdelen, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Projektet ger ett tillskott av 350 nya bostäder och en ny förskola med sex avdelningar samt tio LSS-lägenheter och sociala lägenheter. Minst 25 procent av lägenheterna kommer att vara större lägenheter med minst fyra rum och kök, för till exempel flerbarnsfamiljer. Utvecklingen av området ligger i linje med stadens ambition att utveckla Solna Business Park till en levande stadsdel med en kombination av bostäder och arbetsplatser, där butiker, restauranger och service i gatuplan bidrar till en mer stadsmässig utformning.

Området har redan en utmärkt tillgång till kollektivtrafik, vilken kommer att förstärkas ytterligare med utbyggnaden av Mälarbanan genom Solna. Projektet innebär ett bidrag till Solna stads medfinansiering av utbyggnaden.

Principöverenskommelsen mellan Solna stad och Fabege gäller utveckling av Fabeges fastigheter Yrket 2 och Fräsaren 10 samt delar av stadens fastigheter Råsunda 3:6, Skytteholm 2:1 och Skytteholm 2:4 inom Solna Business Park. Kommunstyrelsen ger nu byggnadsnämnden i uppdrag att påbörja detaljplanearbetet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige