Image

Nya aktörer till Galleria Boulevard

Uthyrning Den första etappen av Galleria Boulevard har snart varit igång i ett år och de starka besöks-flödena gör att många aktörer nu fått upp ögonen på allvar för Steen & Ströms cityprojekt Galleria Boulevard i Kristianstad. Le Croissant, Naked Juicebar, Khai & Mui, Gräddbullerian, Yogiboost och Espresso House har samtliga tecknat kontrakt för öppning i mars 2015. Sedan tidigare finns Burger King, Duvanders Conditori och Sumo Sushi på plats.
Publicerad den 8 September 2014
Annons
Image
Galleria Boulevard. Bild: Steen & Ström
Galleria Boulevard.

Besökstalen på i snitt drygt 85 000 besökare i veckan trots ett utbud på endast 15 butiker vittnar om gallerians synnerligen strategiska läge, mitt i stadskärnan med 1 100 p-platser i huset. Kristianstad har en lång tradition som den främsta shoppingstaden i nordöstra Skåne och blev i år utsedd till Årets Bästa Stadskärna av organisationen Svenska Stadskärnor. Något som bidragit till att en rad aktörer nu tecknat hyreskontrakt med Steen & Ström.

Den framgångsrika café-kedjan Le Croissant fortsätter sin expansion i södra Sverige och kommer öppna 6-7 nya enheter under den närmaste tolvmånadersperioden.

- Vi tror starkt på vår kommande etablering i Kristianstad. Galleria Boulevards framgångar hittills har gjort oss intresserade av Kristianstad som etableringsort och det känns helt klart som ett rätt beslut att satsa på Kristianstad, speciellt med tanke på det ypperliga läge vi fått i gallerian, säger David Mirzajani, vd för Le Croissant.

Naked Juicebar är ytterligare en aktör som valt Galleria Boulevard för sin nästa etablering. Kedjan har sedan starten 2007 vuxit till idag 20 enheter spridda över Sverige.

- Kristianstad har länge funnits på listan över städer där vi vill etablera oss, då man ofta pratar om att Kristianstad har Sveriges starkaste cityhandel. Vi kommer att sälja solsken i form av färskgjorda juicer och smoothies i hjärtat av gallerian, det blir en mötesplats med mycket färg och lekfullhet, säger Britta Angviken, vd för Naked Juicebar.

Khai & Mui är ett asiatiskt koncept som också väljer att etablera sin nästa enhet i Galleria Boulevard. Inom familjen drivs sex olika restauranger och den första Khai & Mui öppnade på Familia Köpcentrum våren 2011.

- Vi har goda erfarenheter från köpcentrumvärlden och etablerar oss gärna i dessa miljöer då de genererar stor trafik till våra restauranger, säger Tap Ha, ägare och grundare Khai & Mui.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tidigare JM-chefens doldisbolag vinner mark

Bolag Efter 20 år som tjänsteman inom fastighetsbranschen gav sig Martin Svahn ut på egen hand i fastighetsdjungeln förra året. Med bolaget Valvbron Fastigheter börjar han nu vinna mark inom lager- och industrisegmentet. Fastighetssverige berättar mer om verksamheten och tillväxtambitionerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY