Image

Ny version av branschregelverken för förvaltning och service

Sverige Nu släpper Aff-forum nya versioner av branschstandarderna ABFF och Aff-definitioner. Bakgrunden till nyutgåvorna är dels den helt omarbetade Aff-dokumentationen (Nya Aff) och dels ett sedan länge pågående arbete för att ena branschen kring drifts- och underhållsfrågor.
Publicerad den 21 Oktober 2015
Philip Österlund. Bild: Aff-Forum
Philip Österlund.

ABFF 15 innehåller, förutom generella uppdateringar, nu även skrivningar kring avtal preciserade i samråd.

Aff-definitioner 15 har genomgått allmän revidering och har förändrade definitioner rörande drift och underhåll.

- Vi är mycket nöjda med arbetet, där både beställare och leverantörer har samarbetat för att åstadkomma något som accepteras av båda parter, säger Charlotte Axelsson ordförande i Aff.

- Redan idag kan du köpa ABFF 15 och Aff-definitioner 15 i digitalt format i vår e-handel. Inom snar framtid kommer även de tryckta versionerna att finnas tillgängliga för försäljning, säger Affs vd Philip Österlund.

FAKTA
Aff – Forum är en ideell förening och ett branschforum för fastighetsägande, fastighetsförvaltning och FM. Aff – Forum är huvudman för Aff (Avtal för fastighetsförvaltning). Konceptet består av branschförankrade regelverk och definitioner samt beskrivningsmallar som används för att handla upp och teckna avtal inom fastighetsförvaltning och FM.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige