Image

Ny vd och vice vd på HSB Stockholm

Karriär Charlotte Axelssons efterträdare på posten som vd för HSB Stockholm blir Anders Svensson, idag vice vd på HSB Stockholm samt vd för dotterbolaget HSB Omsorg. Han har arbetat länge inom HSB, bland annat som chef för förvaltnings-, medlems- och marknadsverksamheten. Vid styrelsens sammanträde utsågs också Torbjörn Dacke till vice vd. Han är i dag ekonomi- och finanschef på HSB Stockholm.
Publicerad den 7 December 2011
Anders Svensson. Bild: HSB Stockholm. Bild: HSB Stockholm
Anders Svensson. Bild: HSB Stockholm.

- Anders Svensson har en mångårig och gedigen erfarenhet av HSB och fastighetsbranschen. Vi är övertygade om att han är precis rätt kraft för att fortsätta utveckla HSB Stockholms verksamhet och han brinner för att skapa nytta för våra intresserade och engagerade medlemmar. Vi hälsar honom och Torbjörn Dacke varmt välkomna till uppdragen som vd respektive vice vd, säger Anita Modin, ordförande i HSB Stockholms styrelse.
- Mot bakgrund av förändringar i omvärlden samt oro i den finansiella sektorn ger HSB:s breda verksamhet och unika värden, med trygghet och långsiktiga relationer, oss en mycket viktig roll på bostadsmarknaden. Jag har hela mitt yrkesverksamma liv arbetat med boendefrågor och på nära håll följt den utveckling som medlemsorganisationen HSB haft. Nu ser jag fram emot att fortsätta det viktiga arbetet med att skapa det goda boendet inom HSB samt fortsätta fokusera på medlemmarna och kunderna, säger Anders Svensson.

Den nya ledningen tillträder i samband med föreningsstämman i april 2012.

Anders Svensson är 49 år och anställd inom HSB sedan 1980 och har varit verksam på en rad olika poster inom organisationen. Anders sitter i HSB Stockholms ledningsgrupp sedan 1997, varit vice vd sedan 2005 samt tjänstgjort som vd på dotterbolaget HSB Omsorg sedan 2009.

Torbjörn Dacke är 55 år och är anställd inom HSB sedan 2007 som ekonomi- och finanschef. Torbjörn har suttit med i HSB Stockholms ledningsgrupp sedan han anställdes. Han har innan dess arbetat i motsvarande befattningar såväl i privata som kommunala fastighetsbolag, senast Svenska Bostäder och Familjebostäder.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige