Image

Ny vd och koncernchef i Lindab

KARRIÄR Nuvarande vd och koncernchef Kjell Åkesson har meddelat styrelsen att han önskar utnyttja sin avtalsenliga rätt att gå i pension i samband med att han i början av nästa år fyller 60 år. Till hans efterträdare har utsetts nuvarande chefen för Lindab Building Systems, David Brodetsky, som även ingår i koncernledningen.
Publicerad den 29 April 2008

David Brodetsky, som är 52 år, var tidigare vd för Astron Building Systems som Lindab förvärvade 2005 och är sedan dess ansvarig för Lindabs division Building Systems.

- Samtidigt som vi beklagar Kjell Åkessons önskan om att ta i anspråk sitt 60-årsavtal är det med stor glädje och starkt förtroende som vi överlämnar koncernchefsansvaret till David Brodetsky. David Brodetsky har stor erfarenhet av Lindabkoncernen och har inte minst visat framstående ledaregenskaper inom sitt nuvarande ansvarsområde som har expanderat mycket kraftigt och med utmärkt ekonomiskt resultat. Han har dessutom varit ansvarig för vissa koncernöver¬gripande projekt. David Brodetsky har bred internationell erfarenhet genom chefspositioner inte bara i Väst- och Östeuropa utan även i Nord- och Sydamerika.
Styrelsen önskar David Brodetsky all lycka till med att genomföra de fortsatta ambitiösa utvecklingsplanerna av koncernens verksamheter inom ramen för Lindabs affärsidé och strategiska inriktning, säger Svend Holst-Nielsen, Lindabs styrelseordförande.

Styrelsen vill uttrycka ett stort tack till Kjell Åkesson för hans många förtjänstfulla insatser under snart sex år som chef för Lindabkoncernen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige