Image

Ny vd för Tyréns UK

Karriär Samhällsbyggnadsföretaget Tyréns fortsätter sitt expansionsarbete utanför Norden. Nu har företaget rekryterat Scot Parkhurst som ny vd till sin brittiska verksamhet. Han kommer närmast från en ledande befattning inom WSP.
Publicerad den 7 November 2014
Scot Parkhurst. Bild: Tyréns
Scot Parkhurst.

Scot Parkhurst har en lång erfarenhet av den brittiska teknikkonsultmarknaden och kommer att arbeta med att expandera verksamheten tillsammans med Tyréns brittiska dotterbolag AKT II och nya partners.

Under de senaste åren har Tyréns vuxit med 700 nya konsulter. Men Tyréns har även en ambition att växa utanför Sverige. I januari förvärvades ett danskt konsultbolag och för ett par år sedan förvärvades det brittiska konstruktionsföretaget AKT ll. Nu inleder Tyréns arbetet med att bygga upp ett eget bolag i England tillsammans med AKT ll. Personen som ska leda arbetet är Scot Parkhurst.

Han har lång erfarenhet av den brittiska teknikkonsultmarknaden och kommer senast från WSP där han under fjorton år innehaft ett flertal olika ledande befattningar, senast kommer han från rollen som Technical Director.

– En del av arbetet jag uppskattar mycket är att arbeta tillsammans med flera olika team, gärna i olika delar av världen. Det är något jag har gjort i stor utsträckning på WSP och någonting jag vill fortsätta göra på Tyréns. Ambitionen är förstås att Tyréns UK ska växa under de kommande åren och då blir samarbetet mellan oss, AKT ll och Tyrens i Sverige en viktig del, säger Scot Parkhurst.

Scot Parkhurst har som mål att anställa 5 - 10 personer per år under kommande år. Han ser en utmaning i att få tag på rätt kompetens. England har likt Sverige brist på civilingenjörer, han hoppas dock att Tyréns ska ha det något lättare än konkurrenterna.

– AKT ll är ett mycket starkt varumärke i branschen och svensk teknik och design är något som uppskattas i Storbritannien. Genom att erbjuda möjligheter att få arbeta och utvecklas tillsammans med dessa, hoppas och tror jag att det ska bli lätt att locka nya medarbetare, både nytutexaminerade och mer seniora ingenjörer, säger Scot Parkhurst.

När det gäller möjligheterna för svenska konsulter i England hyser han stor tillförsikt.

– Det här kommer att gå utmärkt. Jag tror även att de innovationer som tas fram med stöd av Sven Tyréns stiftelse kan bli mycket intressanta på den brittiska marknaden. Det finns bland annat ett ”Bioclimatic Design Toolkit” som tagits fram för att beräkna klimat och komfort i stadsmiljöer. Det kommer säkerligen att finnas ett stort intresse för detta.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY