Image

Ny vd för Studentbostadsföretagen

Karriär Den 5 mars börjar Stina Olén som ny vd för Studentbostadsföretagen, branschorganisationen för de som äger, bygger och förvaltar studentbostäder i Sverige.
Publicerad den 18 Januari 2018
Stina Olén. Bild: Studentbostadsföretagen
Stina Olén.

Stina Olén kommer i sin roll som vd att ha stort fokus på opinionsbildning samt representera branschen i bostadspolitiska frågor.

– För mig är studentbostäder en viktig samhällsfråga och jag tycker att Studentbostadsföretagen spelar en central roll i att samla branschen och främja utveckling. Att få bli en del av detta och utveckla verksamheten känns mycket spännande, säger Stina Olén.

Stina Olén kommer närmast från Västsvenska Handelskammaren där hon under flera år ansvarat för både strategisk och operativ opinionsbildning med fokus på kompetensförsörjning, senast som biträdande näringspolitisk chef.

– Jag har arbetat med politisk påverkan sedan 2011 och vet vilken kreativitet och uthållighet som behövs för att åstadkomma politisk förändring. Jag är också van vid att jobba i en medlemsorganisation och ser fram emot att använda min erfarenhet för att utveckla medlemserbjudandet i Studentbostadsföretagen, säger hon.

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Stina Olén som ny vd för Studentbostadsföretagen. Hon kommer att tillföra mycket till organisationen, både genom sin personlighet och genom sin yrkesbakgrund, säger Henrik Krantz, styrelseordförande för Studentbostadsföretagen och vd på medlemsföretaget AF Bostäder.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige