Image

Ny vd för Stockholms Handelskammare

Karriär Stockholms Handelskammares styrelse har nu fattat beslut om vem som tar över positionen som verkställande direktör. Valet föll på nuvarande chefekonom, Andreas Hatzigeorgiou.
Publicerad den 20 April 2018
Andreas Hatzigeorgiou. Bild: Stockholms Handelskammare
Andreas Hatzigeorgiou.

Under torsdagen fattade Stockholms Handelskammares styrelse beslut om efterträdare till Maria Rankka på positionen som vd.

– Vi i styrelsen är mycket glada och stolta att presentera Andreas Hatzigeorgiou som ny vd efter Maria Rankka. Andreas har bedrivit ett kreativt och framgångsrikt arbete som chefekonom på Handelskammaren som stärkt regionens konkurrenskraft, säger styrelsens ordförande Urban Edenström.

Andreas Hatzigeorgiou tillträder sin nya tjänst 1 oktober och fortsätter till dess i rollen som chefekonom.

– Jag är mycket inspirerad av att få leda Stockholms Handelskammare i en så pass intressant och viktig tid som nu. Urbaniseringen gör att huvudstadsregionen hela tiden växer i betydelse. Men vi möter betydande utmaningar som ställer nya krav på vår förmåga att tänka nytt och agera för att främja tillväxt, innovation och jobb, säger Andreas Hatzigeorgiou.

Andreas Hatzigeorgiou har arbetat på Stockholms Handelskammare sedan januari 2015 och arbetade dessförinnan på Utrikesdepartementet. Andreas Hatzigeorgiou är doktor i nationalekonomi med examina från bland annat University of Michigan i USA och Lunds universitet.

I rekryteringsprocessen fick fullmäktige och medlemmar i Stockholms Handelskammare nominera kandidater och sammantaget nominerades ett 30-tal kandidater till rekryteringskommittén.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så har Pandox ställt om till följd av coronakrisen

Bolag Hotellfastighetsjätten har lagt om strategin, ändrat sitt sätt att arbeta och fått upp ögonen för nya typer av hotell. Bolagets vd, Anders Nissen, berättar om det tuffa året, vad som är viktigast för bolaget framöver och vilka destinationer han tror är de nya vinnarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY