Image

Ny vd för Kabona

Karriär Energiteknikföretaget Kabona har utsett Martin Hogmalm till ny vd. Företagets grundare och vd sedan 15 år, Kjell Carlberg, lämnar därmed Kabona för att gå i pension.
Publicerad den 8 Februari 2016
Martin Hogmalm. Bild: Kabona
Martin Hogmalm.

Martin Hogmalm kommer närmast från IT-företaget Hogia där han de senaste tio åren arbetat som affärsområdeschef och ansvarig för en rad bolag inom systemutveckling och systemförsäljning. På Kabona kommer Martin Hogmalm att ansvara för en ökad satsning på den internationella marknaden.

– Målsättningen är att fortsätta uppdraget från vår ägare att skapa långsiktig tillväxt för Kabona och att öka takten i ta energioptimeringssystemet Ecopilot ut på en internationell marknad. Kabonas styrka ligger just i nya tekniklösningar inom energigenial fastighetsautomation, som kombinerar ett optimalt inomhusklimat med kraftigt reducerade energikostnader och ett långsiktigt hållbart samhälle, säger Martin Hogmalm.

– Kabona var tidiga med att se möjligheterna i internetbaserade, energioptimerande lösningar för fastigheter och insikten att den energi som inte används alltid är den billigaste och mest klimatsmarta. Med tanke på att bostäder och kontorsfastigheter i dag står för cirka 40 procent av energiåtgången i samhället innebär det givetvis också att Kabona har ett erbjudande som är väldigt attraktivt för såväl enskilda fastighetsägare som vår gemensamma miljö, fortsätter Martin Hogmalm.

– Ecopilot minskar energiåtgången och därmed kostnaden med 20-50 procent och kan användas i alla typer av fastigheter, nya som gamla. Så här långt har Ecopilot installerats i omkring 400 fastigheter som köpcentrum, kontor och offentliga lokaler. När jag nu lämnar Kabona kan jag glädjas åt att framgångarna på vår hemmamarknad Sverige fortsätter med en utökad satsning på en internationell expansion och Martin Hogmalm som ny vd, säger Kjell Carlberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige